top of page

Äitiysliikunta

Meille IlonSylillä on sydämen asia tarjota äideille liikuntahetkiä lämpöisässä, kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Liikuntahetkien tavoitteena on auttaa luomaan yhteys omaan odottavaan ja synnyttäneeseen kehoon sekä rohkaista liikkeiden äärelle kokeilemaan ja haastamaan kehoa lempeällä ja hyväksyvällä otteella.  

 

IlonSylin äitiysliikuntaryhmissä voit harjoitella tavoitteellisesti ja turvallisesti naisten terveyteen sekä odotusajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan erikoistuneen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutin ohjauksessa. Ryhmiimme voi tulla matalalla kynnyksellä vauvan kanssa. Liikumme ryhmissä omaa kehoa kuunnellen sekä vauvojen tarpeet huomioiden.

Jos olet epävarma mistä ryhmästä lähteä liikkeelle tai sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä äitiysfysioterapeuttiimme Mia Tervoon, mia@ilonsyli.fi tai p. 0407646481.

TAMMIKUUSSA 2024 ALKAVAT RYHMÄT:

ODOTTAVILLE ÄIDEILLE:

RaskausPilates

Tulevan äidin oma ihana pilateshetki!

Äitiysfysioterapeutin ohjaamassa pilatesharjoittelussa huomioidaan raskausajan erityispiirteet ja sen tuomat muutokset äidin kehossa. Tavoitteena on lisätä odottajan vartalon ryhdikkyyttä, tuoda lempeää liikettä lantion seudulle ja selkärankaan sekä edistää hengitystä ja rentoutumista. Myös tuleva synnytys ja siihen valmistautuminen huomioidaan harjoittelussa olennaisesti. Aiempaa pilateskokemusta ei tarvita. 

Seuraava RaskausPilates:

Tiistaisin 16.1.-27.2.2024 klo 16.45-17.45

Paikka: Kulttuuritalo Valve, tanssisali 2

Harjoittelukertoja yhteensä 7x60min.

ILMOITTAUDU

_______________________ 

OdottavaÄiti fysioryhmä

Äitiysfysioterapeutin ohjaama pienryhmä odottaville äideille. 

Fysioryhmästä odottaja saa äitiysfysioterapeutin tuen aktiiviseen ja hyvinvoivaan odotukseen sekä työkaluja tulevaan synnytykseen ja synnytyksestä palautumiseen. Ennen ryhmää tavataan äitiysfysioterapian ensikäynnillä, jossa käydään läpi odottajan tilannetta sekä toiveita ja tarpeita oman odotuksen sekä pienryhmäharjoittelun suhteen. Sitten jatketaan kohti pienryhmätapaamisia, jotka ovat täynnä erilaisia harjoitteita, joilla edistää odotusajan hyvinvointia sekä valmistautumista kohti synnytystä. Ryhmän ollessa käynnissä on mahdollista olla tarpeen mukaan yhteydessä fysioterapeuttiin mieltä askarruttavissa asioissa ja kysymyksissä. Viimeisen pienryhmätapaamisen jälkeen sovitaan etäseurantakeskustelu joko puhelimitse tai videoyhteydellä. Odottaja saa itselleen ryhmän aikana fysioterapeutin koostaman ohjevideon muutamista odottajalle valikoiduista liikeharjoitteista, jotka on suunniteltu odottajan omia odotusajan toiveita ja tarpeita ajatellen.  

Fysioryhmän sisältö:

Äitiysfysioterapian ensikäynti (90min.) 

Pienryhmätapaamiset (7x60min.) 

Etäseuranta (30min.)

Yksilölliset videoidut ohjeet kotiharjoitteluun

Seuraava OdottavaÄiti fysioryhmä:

Torstaisin 18.1.-29.2.2024 klo 16.45-17.45

Paikka: IlonSylin toimipiste, Hintantie 19

Yhteensä 7x60min. pienryhmätapaamisia

ILMOITTAUDU

_______________________ 

Kohti Synnytystä -parikurssi

Synnytykseen valmistava kurssi tulevan vauvan vanhemmille! Yhden kerran kurssin aikana odottavat vanhemmat saavat työkaluja tuleviin hetkiin ennen synnytyksen alkua sekä h-hetken koittaessa synnytyksen eri vaiheisiin. Kurssilla tehdään erilaisia harjoitteita, joiden avulla on mahdollista edesauttaa synnytyksessä avautumis- ja ponnistusvaihetta. Lisäksi käymme läpi tapoja lievittää kipua ja rauhoittaa kehoa ja mieltä synnytyksen edetessä. Lisäksi odottaja saa vinkkejä, miten huomioida kehon palautumista heti synnytyksen jälkeen.  

 

Seuraavat Kohti Synnytystä -parikurssit:

Kohti Synnytystä -parikurssi A

Torstaina 25.1.2024 klo 18.15-20.30

Paikka: IlonSylin toimipiste, Hintantie 19

Sisältää: 1x135min. pienryhmätapaamisen 

ILMOITTAUDU

Kohti Synnytystä -parikurssi B

Torstaina 22.2.2024 klo 18.15-20.30

Paikka: IlonSylin toimipiste, Hintantie 19

Sisältää: 1x135min. pienryhmätapaamisen 

ILMOITTAUDU

_______________________

SYNNYTTÄNEILLE ÄIDEILLE:

ÄitiVauvaPilates 

Äidin ihana pilateshetki vauvan kanssa!

Äitiysfysioterapeutin ohjaaman harjoittelun tavoitteena on ottaa ensiaskelia kohti äidin palautumista raskauden ja synnytyksen jälkeen pilateksen hyvin lempeitä, mutta vaikutukseltaan tehokkaita liikeharjoitteita ja periaatteita hyödyntäen. Sopii parhaiten hiljattain synnyttäneille äideille. Pilateksen aloitusajankohta voi olla äidin ja vauvan tilanteen ja valmiuksien mukaan 3 viikkoa - 5kk synnytyksestä. Aiempaa pilateskokemusta ei tarvita.

Seuraava ÄitiVauvaPilates: 

Maanantaisin 15.1.-26.2.2024 klo 10.30-11.15

Paikka: Kulttuuritalo Valve, tanssisali 1

Harjoittelukertoja yhteensä 7x45min.

ILMOITTAUDU

_______________________ 

ÄitiVauvaJumppa 

Äidin ja vauvan yhteinen iloinen jumppahetki! 

ÄitiVauvaJumpassa tehdään monipuolisesti erilaisia lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä keskikehon tukea kehittäviä harjoitteita äidin synnytyksestä palautuminen huomioon ottaen. Vauva pääsee myös äidin kanssa harjoittelemaan, välillä sylissä ja välillä lattialla touhuten. Ryhmä sopii äideille, joiden synnytyksestä on kulunut vähintään 2kk. 

Seuraava ÄitiVauvaJumppa:

Tiistaisin 16.1.-27.2.2024 klo 15.45-16.30

Paikka: Kulttuuritalo Valve, tanssisali 2

Harjoittelukertoja yhteensä 7x45min.

ILMOITTAUDU

 

_______________________ 

ÄitiVauvaTreeni 

Äidin hikisen hauska treenihetki vauvan tai taaperon kanssa!

ÄitiVauvaTreeni on hauskaa ja tehokasta harjoittelua yhdessä muiden äitien ja vauvojen kanssa. Tunti on suunnattu äideille, joilla on jo kokemusta liikunnasta sekä oman kehon kannatuksesta synnytyksen jälkeen. Treeneissä tehdään harjoitteita äitiysfysioterapeutin ohjauksella hallitusti ja tehokkaasti ja hikikin saa treenatessa tulla. Jokainen äiti harjoittelee omista lähtökohdista käsin ja omalla tasollaan, joten vaihtoehtoja liikkeille tulee aina. Tunnilla tehdään harjoitteita sekä lapsen kanssa että ilman. 

Seuraava ÄitiVauvaTreeni:

Maanantaisin 15.1.-26.2.2024 klo 11.30-12.15

Paikka: Kulttuuritalo Valve, tanssisali 1

Harjoittelukertoja yhteensä 7x45min.

ILMOITTAUDU

 

_______________________ 

ÄitiVauvaTanssi

Äidin ja vauvan yhteinen iloinen tanssihetki!  

ÄitiVauvaTanssissa tanssitaan erilaisten musiikillisten teemojen ja tarinoiden tahtiin. Äitiystanssinohjaajan ohjaama tanssituokio vahvistaa vuorovaikutusta äidin ja vauvan välillä, tukee vauvan sensomotorista kehitystä sekä tuo aktiivista liikettä äidin keholle. Sopii parhaiten vauvoille, jotka osaavat jo hieman kannatella päätään. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita.

Seuraava ÄitiVauvaTanssi:

Maanantaisin 15.1.-26.2.2024 klo 12.30-13

Paikka: Kulttuuritalo Valve, tanssisali 1

Harjoittelukertoja yhteensä 7x30min.

ILMOITTAUDU

_______________________

PalautuvaÄiti fysioryhmä

Äitiysfysioterapeutin ohjaama pienryhmä hiljattain synnyttäneille äideille.

Fysioryhmästä äiti saa äitiysfysioterapeutin tuen sekä työkaluja raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen.

Fysioryhmän sisältö:

Äitiysfysioterapian ensikäynti (90min) 

Pienryhmätapaamiset vauvan kanssa (7x45min.) 

Etäseuranta (30min.)

Yksilölliset kotiharjoitteluohjeet

Seuraava PalautuvaÄiti fysioryhmä:

Keskiviikkoisin 17.1.-28.2.2024 klo 10.30-11.15 

Paikka: IlonSylin toimipiste, Hintantie 19

Yhteensä 7x45min. pienryhmätapaamisia

ILMOITTAUDU

_______________________

MYÖHEMMIN ALKAVAT RYHMÄT:

 

RaskausJumppa

Odottavan äidin ikioma jumppahetki!

Äitiysfysioterapeutin ohjaamassa ryhmässä tehdään lempeällä otteella lihasvoimaa, liikkuvuutta ja liikehallintaa edistäviä harjoitteita odottajan erityistarpeet ja yksilöllisyys huomioiden. Tunneilla huomioidaan olennaisesti myös hengitys, lantionpohja sekä synnytykseen valmistautuminen.    

Seuraava RaskausJumppa:

Mahdollisesti keväällä 2024

_______________________

ÄitiTaaperoTanssi

Äidin ja taaperon yhteinen ihana tanssihetki! ÄitiTaaperoTanssissa liikutaan erilaisten musiikillisten rytmien ja tarinoiden tahdissa. Välillä taapero liikkuu äidin sylissä ja välillä tanssitaan seisten. Soveltuu pienille lapsille, jotka osaavat jo kannatella itseään seisoma-asennossa, kävelytaito ei ole välttämätön. Ei vaadi aiempaa tanssikokemusta. 

Seuraava ÄitiTaaperoTanssi:

Mahdollisesti keväällä 2024

Playful and Fitness_edited.jpg
bottom of page