Mia_edited.jpg

Mia Tervo

Olen Mia, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysliikunnanohjaaja, pitkän pilateskoulutuksen käynyt PhysioPilates-ohjaaja sekä tanssinohjaaja. Olen myös 2- ja 4-vuotiaiden tyttöjen äiti. Sydäntäni erityisen lähellä ovat raskausajan liikunta ja kuntoutus sekä synnytyksen jälkeinen palautuminen ja siihen liittyvä kuntoutus.


Olen ennen äitiysfysioterapiaan suuntautumista tehnyt töitä fysioterapeuttina tuki- ja liikuntaelinvaivojen, erityisesti niskahartiaseudun ja alaselkäkipujen parissa. Jo ennen omien lasten syntymää sydän veti kohti naisten ja äitien kuntoutusta ja ryhdyin suuntautumaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Omiin raskauksiin ja synnytyksiin liittyneet haasteet ja synnytyksistä palautumisen monimutkaisuus ovat avanneet silmiäni tarkastelemaan rakasta aihetta aivan uudella syvyydellä. Koen pystyväni samaistumaan äidiksi tulemiseen liittyviin erilaisiin kokemuksiin, joista osa voi olla vaikeitakin. 

Pohjaan fysioterapiaosaamistani tutkittuun tietoon ja nykyaikaisiin menetelmiin. Haluan syventää osaamistani koko ajan, siksi kouluttaudun alalla ahkerasti. Tällä hetkellä suoritan äitiysfysioterapian laajaa täydennyskoulutusta sekä tuki- ja liikuntaelinfysioterapian suoravastaanottokoulutusta. Lisäksi täydennän säännöllisesti osaamistani erilaisissa lantionpohjan fysioterapian koulutuksissa. 

Fysioterapia tapahtuu Oulun seudulla kotikäynteinä sekä vastaanotolla joko Iissä (Taffiin Hyvinvointihuone, Valtarintie 2) sekä Oulussa (Kiropraktiikka ja Fysioterapiakeskus, Ratakatu 9). Varaa fysioterapia kotikäynti tai Oulun vastaanottoaika täältä. Teen myös fysioterapian etävastaanottoa. Varaa etävastaanotto mia@ilonsyli.fi. Iin Hyvinvointihuoneen vastaanottoajoista voit kysyä suoraan minulta. 

Ohjaan myös erilaisia äitiysliikunnan pienryhmiä kuten ÄitiVauvaPilates, RaskausPilates, ÄitiVauvaTanssi, ÄitiVauvaJumppa, OdottavaÄiti ja PalautuvaÄiti fysioryhmät. Käy tutustumassa ryhmiin täältä. Tervetuloa mukaan liikkumaan turvallisesti ja ilolla! 

Osaamisalueet:

Äitiysfysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Raskausajan hieronta

Arpien käsittely

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen liikunta

Pilatesharjoittelu 

Äitivauvaliikunta ja -tanssi