top of page
IMG_1650.JPG

Mia Tervo

Olen Mia, fysioterapeutti ja kahden pienen tytön äiti. Olen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen. Olen lisäksi pitkän pilateskoulutuksen käynyt PhysioPilates -ohjaaja. Naisten terveys on erityisen lähellä sydäntäni. Koen olevani onnekas saadessani tehdä työtä naisten ja äitien terveyden edistämisen saralla. Työni on merkityksellistä ja äärimmäisen palkitsevaa. 

 

Olen työskennellyt fysioterapeuttina ja fysioterapia-alan yrittäjänä vuodesta 2014 lähtien. Olen aloittanut kuntoutustaipaleeni tuki- ja liikuntaelinfysioterapian parissa ja laajentanut osaamistani vuodesta 2016 lähtien myös myös äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan.

 

Fysioterapian rinnalla on lähes aina kulkenut rakas työ erilaisten liikuntaryhmien parissa. Olen aloittanut ryhmien ohjaamisen 2000-luvun alussa. Kahden vuosikymmenen aikana olen saanut ohjata ja kokea liikunta-alan laajan kirjon aerobicista pilatekseen, kehonhuoltoryhmistä vesiliikuntaan sekä erilaisista tanssitunneista erityisryhmien liikuntaan. Tällä hetkellä sydämeni sykkii erityisesti tanssille, pilatekselle sekä ihanille äitiysryhmille. 

 

Kaikkein eniten syvyyttä fysioterapeutin työhön äitien ja naisten parissa on ehdottomasti tuonut oma matkani kahden lapsen äitinä. Omaan vauva-arjen ihanuuteen ja ainutkertaisuuteen yhdistyivät myös haastavammat hetket ja lukemattomat unettomat yöt vatsa- ja ihovaivaisten pienten rakkaiden kanssa. Lisäksi omiin synnytyksiiini liittyneet haasteet ja synnytyksistä palautumisen moninaiset piirteet, ja välillä myös karikotkin, ovat tehneet minusta fysioterapeutin, joka tällä hetkellä olen. Koen pystyväni aidosti samaistumaan erilaisiin äitiyden ja naisena olemisen kokemuksiin, joista osa voi olla vaikeitakin. 

 

Pohjaton uteliaisuus ihmiskehoa ja intohimo erityisesti naisten terveyttä kohtaan saa minut hakeutumaan tiedon äärelle jatkuvasti. Pohjaan fysioterapiaosaamiseni tutkittuun tietoon ja nykyaikaisiin menetelmiin. Haluan syventää osaamistani koko ajan, siksi kouluttaudun alalla ahkerasti. Sain vuosi sitten päätökseen Suomen ensimmäisen laajan äitiysfysioterapian erikoistumiskoulutuksen. Tällä hetkellä suoritan laajaa tuki- ja liikuntaelinfysioterapian suoravastaanottokoulutusta. Lisäksi täydennän säännöllisesti osaamistani erilaisissa lantionpohjan fysioterapian koulutuksissa. 

 

Löydät minut vastaanotolta IlonSylin toimipisteeltä osoitteesta Hintantie 19.

Käy tutustumassa fysioterapia- ja hierontapalveluihini täältä.

Voit varata vastaanottoajan täältä.

 

Ohjaan IlonSylillä myös erilaisia äitiysliikuntaryhmiä. 

Käy tutustumassa ryhmiin täältä. 

 

Erityisosaamisalueet:

Lantionpohjan toimintahäiriöt

Erkauman/muiden keskivartalon toimintahäiriöiden kuntoutus 

Tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoito

Alaselkävaivojen kuntoutus

Hengityksen ja rintakehän fysioterapia

Raskaudenaikainen ja synnytyksen jälkeinen kivunhoito

MamaMassage -äitiyshieronta

Mobilisointi ja pehmytkudoskäsittelyt

Sektio- ja episiotomia-arpien käsittely

Pilatesharjoittelu 

Äitiysliikunta

bottom of page