top of page

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Raskaus, synnytys ja sen jälkeiset kuukaudet ovat erityistä aikaa äidin elämässä. Raskausaika ja synnytys muuttaa naisen kehoa ja mieltä monin eri tavoin, ja vaikka muutokset ovat luonnollisia, voivat ne myös hämmentää ja aiheuttaa epävarmuutta. Keho voi tuntua vieraalta ja liikkeellä olo erilaiselta kuin ennen. Valtavat hormonaaliset muutokset ensin raskausaikana ja sitten synnytyksen jälkeen...     

 

kivut ja epämukavuuden tunteet muodostua omaa arkea haittaaviksi. Vaivat voivat vaihdella alaselkäkivuista lantionpohjan erilaisiin toimintahäiriöihin, esimerkiksi virtsanpidätyskyvyn heikkenemiseen. Näihin vaivoihin sekä muihin raskausajan tai synnytyksen jälkeisiin ongelmiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin on saatavilla apua fysioterapiasta. 

Äitiysfysioterapiassa lähdemme kartoittamaan tilannettasi kokonaisvaltaisesti sinun lähtökohdistasi käsin ja toiveitasi kuunnellen. Äitiysfysioterapiassa saat apua esimerkiksi:

* kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

* synnytykseen valmistautumiseen

* synnytyksestä palautumiseen 

* suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen

* lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitoon

* arpien hoitoon (sektio ja episotomia)

* vauva-ajan ergonomiaan 

* raskaudenajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan ja harjoitteluun

*Voit olla hiljattain synnyttänyt tai synnytyksestä voi olla kulunut jo runsaastikin aikaa

Voit varata ajan fysioterapeutille, vaikkei sinulla ole synnytyksiä lainkaan takana. Palvelemme myös naisten fysioterapiaan, kuten lantionpohjan toimintahäiriöt ja vaivat, sekä tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvissä asioissa, erityisosaamisalueena alaselkävaivat ja niiden kuntoutus. 

 

Lisäksi IlonSylin fysioterapeutti tekee MamaMassage äitiyshierontaa raskaanaoleville ja synnyttäneille äideille sekä myös klassista hierontaa erilaisin pehmytkudoskäsittelytekniikoin. Hieronnat tehdään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti ja fysioterapeuttisesta näkökulmasta.

bottom of page