top of page

Imetysohjaus

 

Imetys on luonnollinen tapa ruokkia lasta. Se näyttää helpolta, mutta voi yllättää haastavuudellaan. Jokainen imetys on erityinen ja omanlaisensa kokemus. Oli sitten kyseessä ensimmäinen imetyskokemus tai taustalla epäonnistunut imetys. Autan mielelläni.

 

Otathan yhteyttä jos sinulla on imetyksen kanssa:

*Ongelmia oikeanlaisen imuotteen saamisessa

*Imetyskipua, rinnanpäiden haavaumia

*Vauvan painonnousu on hidasta

*Rintaraivareita

*Rinnalla lakkoilua

*Maidon herumisen ongelmia

*Tarvitset kieli- ja huulijänteen kireyksien arviointia tai leikkauksen jälkihoitoa

Nursing Newborn_edited.jpg

Kireän kieli- ja huulijänteen arviointi ja hoito

 

Kireä kieli- ja huulijänne usein vaikuttaa imetyksen onnistumiseen, tuoden siihen haastetta. Imetysohjauskäynnillä katson aina vauvan suuhun arvioiden jänteiden kireyksiä, ja niiden vaikutuksia oikeanlaiseen imuotteeseen. Arvioin tarvitseeko kireydet mahdollisesti operointia, vai auttaisiko oikeanlainen kasvojen- leukojen- ja päänalueen hieronta ja esimerkiksi huulijänteen venyttely haluttuun lopputulokseen. Jos hieronta ja venyttely ei tuo tarpeeksi apua ongelmaan, tai jänteet ovat lähtökohtaisesti jo todella kireät, ohjaan vauvan tällä alueella toimivan asiaan erikoistuneen yksityisen lääkärin vastaanotolle.

 

Toimenpiteen jälkeen on oikeanlainen jälkihoito todella tärkeää. Jälkihoitokäynnillä käydään läpi toimenpiteen vaikutusta imetykseen, sekä imuotteen tehokkuutta. Arvioin haavan aluetta, sekä käydään vanhempien kanssa läpi haavan alueen jälkihoitoa. Usein hieron samalla käynnillä myös vauvan kasvojen-, pään- ja vartalonalueen kireyksiä.

Newborn Baby_edited.jpg
bottom of page