top of page
Pregnancy maternity physical therapy

Äitiysfysioterapia

Raskaus ja synnytys muuttavat naisen kehoa monin tavoin. Vaikka muutokset ovat luonnollisia, voivat erilaiset kivut ja epämukavuuden tunteet muodostua omaa arkea haittaaviksi. Vaivat voivat vaihdella alaselkäkivuista lantionpohjan erilaisiin toimintahäiriöihin, esimerkiksi virtsanpidätyskyvyn heikkenemiseen. Näihin vaivoihin sekä muihin raskausajan tai synnytyksen jälkeisiin haasteisiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin on saatavilla apua äitiysfysioterapiasta.

 

Äitiysfysioterapiassa lähdemme kartoittamaan tilannettasi kokonaisvaltaisesti sinun lähtökohdistasi käsin ja sinun toiveitasi kuunnellen. Voit olla hiljattain synnyttänyt tai synnytyksestä voi olla kulunut jo runsaastikin aikaa.

Äitiysfysioterapiasta saat apua esimerkiksi:

 

Raskaudenajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan ja harjoitteluun

Kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Synnytykseen valmistautumiseen

Synnytyksestä palautumiseen 

Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen

Lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitoon

Arpien hoitoon (sektio ja episiotomia)

Vauva-ajan ergonomiaan 

VARAA AIKA ÄITIYSFYSIOTERAPIAAN

 

_____________________

FYSIOTERAPEUTTINEN JÄLKITARKASTUS

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on tarkoitettu hiljattain synnyttäneille äideille, jotka toivovat neuvolan jälkitarkastuksen lisänä fysioterapeuttista arviota synnytyksen jälkeisestä kehon tilanteesta ja erityisesti lantionpohjan lihastoiminnasta raskauden ja synnytyksen jälkeen. Sopiva ajoitus käynnille on 6-12 viikkoa synnytyksen jälkeen. Voit tulla fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen vielä vuosikin synnytyksen jälkeen, erityisesti jos sinulla esiintyy lantionpohjaan liittyvää oireistoa. Käynti sisältää alkuhaastattelun sekä kaikki äitiysfysioterapian tutkimukset sekä lisäksi käytämme asiakkaan suostumuksella sisätutkimusta ja ultraäänilaitetta lantionpohjan toiminnan tutkimisessa. Fysioterapeuttisen jälkitarkastuksen tekee lantionpohjan toiminnan tutkimiseen ja kuntoutukseen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. 

VARAA AIKA FYSIOTERAPEUTTISEEN JÄLKITARKASTUKSEEN

_____________________

KOHTI SYNNYTYSTÄ -PARIVALMENNUS

Kohti Synnytystä -parivalmennus on vauvaa odottaville vanhemmille suunnattu yhteinen fysioterapiakäynti, tavoitteena valmistautuminen kohti parempaa synnytystä. Käynnillä tulevat vanhemmat saavat konkreettisia, heille yksilöllisesti räätälöityjä työkaluja ja tekniikoita tulevaan h-hetkeen valmistautumiseen sekä synnytyksen etenemisen edistämiseen äidin anatomiaa, fysiologiaa ja kehon mekaniikkaa hyödyntäen. Käynti sisältää perusteellisen alkuhaastattelun, odottavan äidin tutkimisen ja tarpeen mukaisen hoidon sekä ohjauksen ja jatko-ohjeet. Parivalmennuksen keinoin vanhempien on mahdollista saada lisää varmuutta synnytykseen sekä edistää aktiivista osallisuutta synnytykseen ja sen kulkuun.

 

VARAA AIKA KOHTI SYNNYTYSTÄ -PARIVALMENNUKSEEN

bottom of page