top of page
Pregnancy maternity physical therapy

Äitiysfysioterapia

Raskaus ja synnytys muuttavat naisen kehoa monin tavoin. Vaikka muutokset ovat luonnollisia, voivat erilaiset kivut ja epämukavuuden tunteet muodostua omaa arkea haittaaviksi. Vaivat voivat vaihdella alaselkäkivuista lantionpohjan erilaisiin toimintahäiriöihin, esimerkiksi virtsanpidätyskyvyn heikkenemiseen. Näihin vaivoihin sekä muihin raskausajan tai synnytyksen jälkeisiin haasteisiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin on saatavilla apua äitiysfysioterapiasta.

 

Äitiysfysioterapiassa lähdemme kartoittamaan tilannettasi kokonaisvaltaisesti sinun lähtökohdistasi käsin ja sinun toiveitasi kuunnellen. Voit olla hiljattain synnyttänyt tai synnytyksestä voi olla kulunut jo runsaastikin aikaa.

Äitiysfysioterapiasta saat apua esimerkiksi:

 

Raskaudenajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan ja harjoitteluun

Kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Synnytykseen valmistautumiseen

Synnytyksestä palautumiseen 

Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen

Lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitoon

Arpien hoitoon (sektio ja episiotomia)

Vauva-ajan ergonomiaan 

VARAA AIKA ÄITIYSFYSIOTERAPIAAN

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on tarkoitettu hiljattain synnyttäneille äideille, jotka toivovat neuvolan jälkitarkastuksen lisänä fysioterapeuttista arviota synnytyksen jälkeisestä kehon tilanteesta ja erityisesti lantionpohjan lihastoiminnasta raskauden ja synnytyksen jälkeen. Sopiva ajoitus käynnille on 6-12 viikkoa synnytyksen jälkeen. Voit tulla fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen vielä vuosikin synnytyksen jälkeen, erityisesti jos sinulla esiintyy lantionpohjaan liittyvää oireistoa. Käynti sisältää alkuhaastattelun sekä kaikki äitiysfysioterapian tutkimukset sekä lisäksi käytämme asiakkaan suostumuksella sisätutkimusta ja ultraäänilaitetta lantionpohjan toiminnan tutkimisessa. Fysioterapeuttisen jälkitarkastuksen tekee lantionpohjan toiminnan tutkimiseen ja kuntoutukseen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. 

VARAA AIKA FYSIOTERAPEUTTISEEN JÄLKITARKASTUKSEEN

bottom of page